Partners

Komkids BSO De Vlinderkids

De Komkids Buitenschoolse Opvang (BSO) De Wensboom is er om de kinderen op te vangen na schooltijd. Onze BSO is een plek waar de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving na een vermoeiende schooldag tot rust kunnen komen. Wij helpen daarnaast de kinderen op spelende wijze verder te leren en de dingen die zij op school hebben geleerd hebben toe te passen.

“Door het intensieve contact kunnen wij de kinderen zo goed mogelijk passend begeleiden in het groter worden.”

Milou van Hemmen – Pedagogisch medewerker

Om dit te kunnen realiseren is een goede samenwerking en overdracht met De Vlinder enerzijds en de ouders anderzijds enorm belangrijk. Zodat de ouders weten wat hun kind op de BSO doet en hoe het zich ontwikkeld. En door het intensieve contact met de Vlinder en de ouders kunnen wij de kinderen zo goed mogelijk passend begeleiden in het groter worden.

 

 

Als pedagogisch medewerker bouw je een vertrouwensband op met de kinderen. Zodat ze zich veilig voelen bij je en je altijd voor hen klaar kan staan. En net zo belangrijk is dat de kinderen plezier hebben in de tijd die zij in de BSO doorbrengen. Daarom organiseren wij verschillende activiteiten en samenwerkingen. Op de woensdagen hebben wij bijvoorbeeld een inloopmiddag. Dit is om de week dan mogen van 14:00 tot 16:00 uur kinderen van buitenaf komen spelen. En tijdens de vakantieperiode hebben we een speciaal vakantieprogramma.