De Kleine Kunstenaar is peuterontwikkeling onder schooltijd, met als hoofdthema kunst en cultuur. Dit concept is uniek in Nederland en biedt kinderen het verkennen en ervaren van kunst en cultuur aan door middel van spelend leren.

“Samen met de andere disciplines binnen De Vlindertuin scheppen wij een omgeving waarin kinderen zich veilig voelen en gestimuleerd worden zich verder te ontwikkelen.”

Monique Riesmeijer – Pedagogisch Medewerker

De beleving staat bij De Kleine Kunstenaar centraal. Het in contact komen met kunst en cultuur moet voor peuters een plezierige en positieve ervaring zijn. Een bijzonder ervaring, een magisch moment. De Kleine Kunstenaar maakt deze magische momenten mogelijk door de unieke combinatie van ontwikkeling en activiteiten/excursies gericht op allerlei soorten dans, yoga, schilderen, tekenen, kunst, cultuur en drama.

Het aanbieden van cultuurbeleving op een jonge leeftijd biedt een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling. Artistieke expressie is erg belangrijk om gerelateerde vaardigheden te ontwikkelen zoals plannen, zelfbeheersing en zelfcorrectie.

Monique Riesmeijer

Samen met de andere disciplines binnen De Vlindertuin scheppen wij een omgeving waarin kinderen zich veilig voelen en gestimuleerd worden zich verder te ontwikkelen. Dit is goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Een peuter zal zich sneller ontwikkelen als hij zich veilig voelt. Door elkaars talenten, kwaliteiten en kennis te delen en te  gebruiken krijgen de kinderen de kwaliteit die zij horen te krijgen.